ЦСКА сезира Цацаров за Титан

ЦСКА сезира Цацаров за Титан | StandartNews.com

ЦСКА ще се оплаче от "Титан" на главния прокурор Сотир Цацаров. Това обяви изп. директор на "червените" Александър Тодоров днес. Той разкри, че Димитър Борисов и Иво Иванов са ощетили клуба с 382 хил. евро.

Сумата е от продажбата на Александър Тонев от "Лех" (Познан) в "Астън Вила". ЦСКА се беше договорил с поляците за 20% при следващ трансфер. 300 000 са преведени на "ЦСКА финанс", която е 100% собственост на "Титан спорт". Сашо Тодоров подозира, че бившите собственици са играли комбина с "Лех" и останалите 80 хил. са един вид комисиона, която поляците са си удържали, за да пратят парите именно на тях. Затова по случая ще бъде сезирана и полската прокуратура. "Който плаща на лош кредитор, плаща два пъти", закани се изпълнителният директор. "Реално всички трансфери през последните години са минавали през "ЦСКА финанс". Проверяваме и масовата раздяла с футболисти през лятото. Играчите са напускали по взаимно съгласие, но имаме информация, че новите им клубове са плащали за тях. "Титан" са изпечени измамници. Казвам го най-отговорно, ако искат да ме съдят", добави Тодоров.

Жалба ще бъде подадена и срещу "Градев Спорт", където пък са били отклонени 5% от трансфера на Тонев, които се полагат на клуба за развитието на футболиста. Самият Георги Градев се зарече да заведе дело за 20 000 лв. за клевета, след като извади документ подписан от Сашо Тодоров, с който доказва, че след като си е удържал дължимото вземане по събирането на съответната сума от "Астън Вила", както и извършените цесии с юристите на клуба, превежда разликата на "ЦСКА Инвестмънт". Това е фирмата, която клубът ползва за финансови операции, понеже сметките ПФК ЦСКА ЕАД са още запорирани, призна Тодоров.

Човекът с пурата обеща Шампионска лига

Тук съм, за да осигуря постоянно участие на ЦСКА в групите на Шампионската лига, обяви председателят на Надзорния съвет на клуба Лоурънс Дейвис. Той пристигна в България днес около 13,00 ч. "Това е едно от първите ми пътувания и целта е да подсигуря най-доброто за бъдещето на клуба. Ще се стремя да подобря връзките с английските клубове", каза още Дейвис пред "Лайфспорт".

Утре той ще се срещне с медиите. На брифинга той ще говори не само за ЦСКА, но и за инвестиционните си планове в България, за което анонсираха от ръководството на клуба.

Уволнения заради Стойчо на "Армията".

Ръководството на ЦСКА ще прекрати договора с охранителната фирма на стадиона. Причината е поредният инцидент със служител на клуба. Както е известно, след мача с "Хасково" Младенов разказа как синът му Стойчо-младши е бил нападнат и заплашван. Днес очевидец на инцидента, представил се като Емил от "Офанзива", обясни че става дума за обикновена разпра за паркиране, друг е въпросът какво е правел запалянкото там. "Пропуск на охранителната фирма, която ще си понесе последствията. Най-вероятно няма да е тя", обясниха от ръководството. Предвижда се затягане на пропусквателния режим на стадиона. "Не може да влиза и излиза който си иска, чашата на търпението преля. С мутрите по мутренски", обяви Сашо Тодоров.

Бивши шефове се захващат с базата

Бивши шефове в ЦСКА се захващат с базата на отбора. Те са част от сдружението "ЦСКА Завинаги", което бе учредено снощи. Тяхната цел е реновирането на ст. "Българска армия", а вече се изготвя проект и за базата в Панчарево. За да започнат ремонтите на "Армията", първо "ЦСКА Завинаги" ще настоява да се подпише договор с босовете Александър Томов и Александър Тодоров.

Част от хората, които стоят зад сдружението, са Александър Чакмаков - син на първия капитан на ЦСКА Нако Чакмаков, Валентин Михов, Петър Калпакчиев от "Кинтекс", Стефан Войнов - собственик на НЕТ1, и Стойне Манолов.

42 дела се водят срещу "червените"

стана ясно днес. "През 2008 г. оставихме ЦСКА с 8 млн. лева текущи задължения и без нито едно дело... или май само едно. Сега дълговете са 35 милиона, като "Титан" пое по-голямата част, ние сме се ангажирали с покриването на 10 млн. по 30 вътрешни и 12 международни дела. По предварително споразумение, ако приключат в ущърб на клуба, те поемат разходите. Като гледаме как си спазват уговорките, може да стигнем дори до съд", обявиха от ръководството.

ЦСКА ще разполага следващата седмица с резултатите от щателната ревизия за управлението на клуба от последните години.

Дадоха на Сватбата второ дерби поред.

След като в миналия кръг ръководи "Левски" - "Лудогорец", сега Ивайло Стоянов ще свири и мача ЦСКА - "Литекс", който е в понеделник от 20,00 ч на ст. "Българска армия". Останалите наряди: "Славия" - "Любимец" (Анг. Баялцалиев), "Черно море" - "Локо" (Сф) (Г. Йорданов), "Черноморец" - "Левски" (Ст. Тодоров), "Лудогорец" - "Нефтохимик" (К. Людмилов), "Локо" (Пд) - "Пирин" (Н. Попов), "Берое" - "Ботев" (Пд) (Цв. Кръстев).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай