ЦСКА съди бивш шеф за 500 бона

Задълженията ни са 12 млн. лева, твърди Томов

ЦСКА съди бивш шеф за 500 бона  | StandartNews.com

ЦСКА ще заведе иск срещу бившия си директор Венци Живков за близо 500 000 лева. Това стана ясно от интервю на Александър Томов пред bTV action. Човекът на "Титан" си търси 56 000 лева, но "червените" няма да му ги дадат. "След тези си действия Венцислав Живков спокойно може да се разследва от прокуратурата, тъй като носи лична отговорност за хиляди неща, които е подписвал", каза Томов, "Неговите претенции няма да бъдат удовлетворени със сигурност, защото ще има насрещни претенции, които са 10 пъти по-големи. Ако може да плати, от това, което даде на клуба, ще му върнем".

В ЦСКА са пратили вече писмо до ФИФА по случая Ди Вани. Българи и португалци съдят "армейците" за 450 000 евро заради провален договор с нападателя. Ди Вани обаче подписа документ, че никога не ги е упълномощавал за подобен иск. Делата са общо 4 за 1 млн евро, като Томов поиска прокуратурата да се намеси заради "откровени престъпления". Томов нарече схемите на "Титан" класическо източване, тъй като всички приходи от трансфери са влизали в дружество на бившите шефове, докато разходите са се трупали за сметка на ЦСКА.

Томов заяви, че към 30 януари задълженията на клуба са 12 млн. От тях 8 млн. са към НАП, но имат съответните обезпечения. 2 млн. лева ще се плащат, а за останалите ще се водят дела. Той заяви, че лицензът ще бъде спасен, като се надява на свежи пари от продажбата на акции на феновете, която трябва да стартира след месец.

Мболи мечтае за чеченците

Вратарят на ЦСКА Райс Мболи иска да играе за "Терек" (Грозни). "Признавам си, поставил съм си две цели в близко бъдеще - да се представя успешно на световното първенство през лятото и да се върна в шампионата на Русия. Например в "Терек", сподели 27-годишният вратар, цитиран от "Чемпионат.com". "Защо точно там? Защото чеченците също като мен са мюсюлмани. Когато гостувахме в Грозни, ми харесаха местният стадион и футболната обстановка", добави Мболи. Любопитно е, че Алжир и Русия са в едно група на Мондиал 2014.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай