ЦСКА изпусна дузпа, но надви Етър

Рафаел вкара за 1:0

ЦСКА изпусна дузпа, но надви Етър | StandartNews.com

ЦСКА-София се наложи трудно над Етър с минималното 1:0 в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига. „Червените“ имаха няколко добри възможности да поведат преди почивката, като най-близо до гола бе Георги Йомов, който пропусна дузпа, спасена от капитана на „болярите“ Христо Иванов.

Началото на втората част бе белязано от пореден пропуск за армейците, този път на Жорди Кайседо, който стреля встрани от вратата на великотърновци. Защитата на възпитаниците на Александър Томаш най-накрая бе пробита в 61-та минута, когато Кайседо проби отлично отляво и намери току-що влезлия от резервната скамейка Енрике Рафаел, който не сбърка от близка дистанция.

До края резултатът на стадион „Българска армия“, където бе тествана системата за видеоарбитраж (ВАР) преди началото на плейофите, когато технолията ще бъде използвана по родните терени. С успеха тимът на Бруно Акрапович сложи край на серията без отбелязан гол в първенството след поражението от Лудогорец с 0:1 и нулевото равенство с Локомотив (Пд) в столицата.

Тимът е на осем точки след разградчани, които спечелиха в петък в последните секунди домакинството си на Арда със същия резултат. Етър остава на дъното с 16 пункта. В следващия кръг „болярите“ приемат Ботев (Пд), а ЦСКА-София гостува на Берое след домакинството си на Ботев (Враца) в 1/4-финалите за Купата на България

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай