Стойчев: Влизам в най-дълбоките води

Трябва да създадем политически мир, казва спортният министър

Стойчев: Влизам в най-дълбоките води | StandartNews.com

София. Няма нито да хваля, нито да упреквам предишното правителство. Това заяви спортният министър Петър Стойчев в предаването "Тази неделя" на bTV. Според него не е важно как той оценява работата на предшественика си Свилен Нейков, защото служебният кабинет трябва да създаде политически мир и не бива да влияе на избора на хората. Стойчев добави, че ще работи с част от екипа на ексминистъра.

Най-успелият български плувец коментира, че политиката е от най-дълбоките води, в които ще се гмурне. „Предложиха ми поста по телефона, решението беше мое”, каза той. Масовите протести и нестихващото недоволство са били шок за него. „Това, което медиите представят, това което е на улицата не винаги съвпада. Човек трябва сам да реши и смятам, че ние силните хора, може да покажем на Европа, че сме силна държава”.

Като свой приоритет спортният министър заяви, че ще довърши започнатото, за да могат българските спортисти да продължат да защитават честта на страната по световните форуми. Стойчев си постави като конкретна задача завършването на националния регистър на спортните имоти в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай