Стоев иска 10 бона от Матей за обида

Селекционерът ще дарява сумата на млади волейболисти

Стоев иска 10 бона от Матей за обида     | StandartNews.com

София. Мартин Стоев дава ход на заканата си от лятото, че ще съди Матей Казийски заради изказването му, че е "слаб треньор". Искът към звездата на италианския "Тренто" е за 10 хил. лв., разкри бившият национален селекционер на волейболния ни тим пред ТV7.

Според специалиста именно изявлението довело до отказа на федерацията да го назначи за наставник на мъжете. Стоев иска сумата от играча за пропуснати ползи. Както се знае, преди олимпиадата Стоев бе обявен за заместник на отказалия се от отбора Радостин Стойчев. След определението, което даде Матей на 14 юни на общото събрание на федерацията в Правец, ръководството се врътна на 180 градуса. И по-късно гласува доверие на Найден Найденов да води състава ни в Лондон. Сега обаче наставникът на "Левски" реши, че е време да отговори на удара и да потърси компенсация за клеветите и проваления си договор. Той е категоричен, че няма да ползва сумата за себе си, а ще я дари на подрастващите волейболисти "да си знаят, че те са им от Матей Казийски".

Днес "сините" излизат срещу финландския "Тампере" в първи мач от евротурнира за Купата на CEV. Двубоят е в зала "Христо Ботев" от 18,00 ч. В тима на Стоев са националите Георги и Валентин Братоеви, Христо Цветанов, Красимир Гайдарски, Симеон Александров и Златко Кьосев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай