Стилиян Петров с първи думи като асистент във "Вила"

Стилиян Петров с първи думи като асистент във "Вила" | StandartNews.com

Стилиян Петров даде първо интервю за клубната страница на "Астън Вила", откакто бе назначен за помощник на мениджъра на тима Тим Шерууд. Бившият капитан на България, който пребори левкемията, изрази пълна увереност в отбора и показа изключителен позитивизъм, въпреки че бирмингамци са замесени в битката за оцеляване във Висшата лига.

"Вила" в същото време си осигури място на полуфиналите за ФА Къп и ще играе на "Уембли", а в събота излиза срещу "Съндърланд" в двубой от Висшата лига.

"Футболистите знаят за какво се борят. Клубът има добри играчи, които имат силите да се измъкнат от тази ситуация. Сигурен съм, че ще го направят. Понякога се правят слаби мачове и трябва да се справяш с тях. Лично аз очаквам с нетърпение следващите 10 мача. Не бих казал, че се борим за живота си. Има още дълъг път. Ние се борим да печелим мачове", каза Стилиян Петров.

"Трябва да побеждаваме. Това ни дава шансове да се отдалечим от зоната на изпадащите. Не мисля, че нашите футболисти трябва да се настроят за това, че се борят да не изпаднат. Спомням си, че като футболист също бях в подобна ситуация. Тогава се срещнахме целия отбор. Така и не си казахме "имаме проблем". Това, което си казахме бе, че сме достатъчно добри и остава да излезем на терена и да печелим мачовете си. Това беше. Ако започнеш да мислиш в обратната посока, имаш проблем. Смятам, че ние трябва да мислим как можем да влезем в добра серия и да завършим сезона възможно най-силно", допълни бившият капитан на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай