Стенли влиза в Залата на славата на "Вила"

Стенли влиза в Залата на славата на "Вила" | StandartNews.com

Бирмингам. Стилиян Петров ще бъде включен в Залата на славата на "Астън Вила", обявиха от клуба. В четвъртък, капитанът на бирмингамци обяви, че слага край на активната си кариера, след като в последната година води битка левкемията.

Стенли дойде на "Вила Парк" през 2006-а година, като записа 219 мача и вкара 12 гола. Включването на българина в списъка със знаменитостите на клуба идва и след молбите на феновете в последните няколко месеца, пише още на страницата клуба.

В същото време, мениджърът на "Астън Вила" Пол Ламбърт призна, че смята да предложи треньорски пост на Петров.

„Има нещо в главата ми и бих искал да говоря с него относно треньорство. Не съм сигурен, дали ще бъде постоянно или временно. Вратата за него винаги е отворена тук и това няма нищо общо със сантиментални причини", заяви Ламбърт.

В същото време стана ясно, че Стенли ще води играчите в тяхната почетна обиколка след последния домакински мач за сезона срещу Челси в неделя. Целият ден ще бъде посветен на българския капитан. 

"Фактът, че той ще излезе на терена в събота ще бъде невероятен. Ще бъде страхотно събитие. Подкрепата към него, включително ръкоплясканията в 19-а минута, бе уникално не само от нашите привържениците, но и от други фенове на други отбора и други треньорски щабове", допълни мениджърът на "Астън Вила". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай