Стенли дебютира без публика

Стенли дебютира без публика | StandartNews.com

Наказват жестоко "Вила" заради феновете

Стилиян Петров най-вероятно ще дебютира като помощник-треньор на "Астън Вила" пред празни трибуни. Причина за това са изцепките на феновете на бирмингамци. Те нахлуха на терена на "Вила Парк" на два пъти в дербито срещу "Уест Бромич" (2:0) от четвъртфиналите за Купата на Англия. Целият стадион се изсипа на игрището в първата минута от добавеното време, мислейки си, че мачът е свършил. Това обаче не бе така и запалянковците се върнаха по местата си. Картината обаче се втори след истинския край на срещата. Феновете наобиколиха най-вече Фабиан Делф, който вкара първия гол. Халфът първоначално се забавляваше, но после изведнъж се скри в съблекалнята. Оказа се, че той е бил ухапан от радост.

Полицията опита да укроти лудницата, но без успех. От Футболната асоциация най-вероятно ще накажат "Вила" с поне един мач без публика. Това ще е домакинството на "Суонси" на 21 март, в което се очаква Стилиян Петров да седне за първи път на пейката като помощник-треньор. Фен на "Вила" пък е със счупена глава след като е бил уцелен със стол, хвърлен от фен на гостите.

Иначе Стенли получи чек за 27 000 паунда за фондацията си за борба срещу левкемията. Парите идват от училище в Сътън, което в последните месеци правеше много благотворителни инициативи като продажба на торти, колоездачни обиколки и др. Средствата ще отидат за пациенти в клиниката за деца болни от рак в Бирмингам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай