Неделя,

След години. Нарочно ли Сър Алекс разби веждата на Бекъм

От: Владислав КОЛЕВ -
184
След години. Нарочно ли Сър Алекс разби веждата на Бекъм
A
A
A

Историята за бутонката, сцепила веждата на една от най-големите футболни звезди в историята - Дейвид Бекъм, все още буди интерес, въпреки че вече почти навърши пълнолетие, пише gol.bg..

По време на сблъсък от петия кръг за ФА Къп срещу големия си съперник по онова време - Арсенал, гневът на сър Алекс Фъргюсън достигна до такива размери, че впоследствие доведе до раздялата на Бекъм с Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" загубиха дербито с 0:2, след което Фърги "чете сериозно конско" на футболистите си. Райън Гигс бе изпуснал перфектна възможност да открие резултата, но в пострадал от гнева на сър Алекс се превърна Бекъм.

В гнева си след мача с Арсенал Фърги изрита една купчина дрехи, под която се оказа, че има бутонка, тя хвръкна и уцели Бекъм точно над лявото око.

"На следващия ден историята бе на първа страница - пише Фърги в автобиографията си от 2003 година. - След това носеше диадема, за да може максимално ясно да се вижда мястото на удара. Именно тогава казах на борда, че Дейвид трябва да си замине.

Посланието ми беше ясно - в момента, в който някой футболист на Манчестър Юнайтед си помисли, че е по-важен от мениджъра, трябваше да си тръгне. Винаги съм казвал, че един треньор загуби ли авторитета си, клубът потъва. Започнат ли играчите да се разпореждат, не те очаква нищо хубаво.

Впоследствие някои от по-опитните футболисти започнаха да се шегуват с "точната левачка" на Фъргюсън, но бившият му помощник в Юнайтед Карлош Кейрош разбули този мит.

"Аз бях в съблекалнята в онзи ден и, ще ви го кажа честно, шутът му изобщо не беше точен. Бутонката първо рикошира в масата, след което се запъти към Бекъм. Съжалявам, сър Алекс, но левачката ти изобщо не беше толкова добра, колкото си мислиш!"

Бекъм бе продаден в Реал Мадрид срещу 37,5 милиона евро. Част от тези пари бяха използвани за привличането на Кристиано Роналдо още същото лято.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com