Вторник,

Скандал! Барселона покрива похотливец на деца

От: Владислав КОЛЕВ -
242
Скандал! Барселона покрива похотливец на деца
A
A
A

Не стига, че в момента е пародия на футболен гранд, но Барселона се забърка и в огромен скандал.

Проблемите  продължават да никнат един след друг и най-новият сред тях е огромен секс скандал в прочутата школа на клуба. Каталунските медии потвърдиха слуха, че бившият треньор и главен координатор на Ла Масия Алберт Бенажес е разследван за сексуално посегателство над малолетни.

Един от потърпевшите е подал жалба в полицията с твърдение, че поне още 60 преминали през академията деца са били жертви на Бенажес. Обвинителят е пожелал да остане анонимен и е разказал, че Бенажес напълно съзнателно е организирал игри със сексуална насоченост в тренировъчния процес и е карал децата да се събличат пред него.

Скандалът е голям удар по репутацията на каталунците, тъй като Алберт Бенажес е човекът, под чието ръководство "Ла Масия" произведе своето най-велико поколение с таланти като Лионел Меси, Андрес Иниеста и настоящия старши треньор Шави Ернандес.

Медиите в Каталуния имат информация и че клубът е знаел за случващото се с Бенажес, но се е постарал да го покрие. Новият-стар президент Жоан Лапорта върна координатора на поста му, но преди две седмици го уволни - именно когато полицейското разследване е започнало.

Лапорта обаче продължава да защитава Бенажес и да твърди, че той е най-точният човек за "Ла Масия", отбелязва webcafe.bg.

На луд се направи и треньорът Шави. получи въпрос относно скандала и коментира: "Не знам дали наистина се е случило. Той беше мой треньор и никога не съм забелязал подобно нещо при него"


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com