"Сити" посреща "Реал", Бензема и Роналдо под въпрос

"Сити" посреща "Реал", Бензема и Роналдо под въпрос  | StandartNews.com

Тази вечер от 21,45 часа "Етихад" ще приеме първия полуфинал от Шампионската лига между "Манчестър Сити" и "Реал" Мадрид. Реваншът е в Испания след седмица.

"Белия балет" е изправен пред катастрофа, след като стана ясно, че Кристиано Роналдо и Карим Бензема са под въпрос за мача. Въпреки че двамата бяха взети в групата за двубоя в Манчестър, тяхната поява на терена ще бъде под съмнение до последно, като вероятността французинът да играе е съвсем малка заради травмата, получена в мача с "Райо Валекано" през уикенда. Роналдо получи почивка и пропусна двубой, но контузията му не е напълно отшумяла. При това положение, португалецът ще трябва да се появи, независимо от състоянието си и дори на обезболяваща инжекция, ако се налага.

Въпреки, че все още има болки, той е фаворитът на букмейкърите - с 3,50 за първи гол. За два и повече гола коефициентът също е приемлив - 5,00. "Той обича да вкарва голове, но още повече обича да чупи рекорди", аргументираха се букмейкъри и допълниха, че с още 2 попадения ще подобри собственото си постижение за най-много попадения в турнира за един сезон - 17.

Уредил съм си сметките

с "Реал, заяви мениджърът на "Манчестър Сити" Мануел Пелегрини преди първия мач с "белия балет", откъдето беше изритан навремето, за да освободи място на Жозе Моуриньо. "Нямам нищо за уреждане с никого в този клуб и не мразя нито Флорентино Перес, нито който и да било от другите шефове, обясни чилиецът. - Вярно е, че на жребия "Реал" беше най-желания от нас съперник, но отношението ни към тях ще е същото, каквото би било срещу всеки друг.

Яя Туре изгоря

за първия полуфинал с "Реал" заради травмата, която получи в мача със "Сток" през уикенда. Халфът на Кот д'Ивоар, който се върна на терена след едномесечно лечение, отново се контузи и куцукайки доигра принудително мача заради вече извършените три смени. Заради силни болки той не успя да довърши последната тренировка и отпада от състава.

В другия полуфинал в сряда вечер "Атлетико" Мадрид" приема "Байерн" Мюнхен. Финалът в най-силния клубен турнир в света е на 28 май. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай