Румен Петков: Задминаха и наглия Дянков

Румен Петков: Задминаха и наглия Дянков | StandartNews.com

София. Спортният министър Петър Стойчев отнесе куп нападки и обвинения в некомпетентност от Румен Петков. Във вторник брифингът след 5-ия кръг от Световния шампионат по мотокрос в класовете MX1 и MX2, който се проведе на мотополигона "Горна Росица" в Севлиево, се превърна в словесно стрелбище срещу ресорния министър.

Председателят на организационния комитет Румен Петков започна с впечатляващ отчет: "Горд съм, защото 162-ма чужди журналисти и още 30 от България бяха акредитирани. Състезанието беше наблюдавано от над 1,2 млрд. души по света. Това е рекорд дори в европейски мащаб и фантастична реклама за страната ни".

После обаче тонът на бившия депутат от БСП стана коренно различен. "Аз обаче съм смаян от неадекватната позиция на спортния министър Стойчев. Той унижи България като отсвири шампионата. Нещо повече - имам информация, че е възпрепятствал служители на министерството да гледат надпреварата, която на живо преживяха 35 000 души. Помагал съм му, а той сега се държи така, че остави на виража дори наглия Симеон Дянков, който също ни излъга. Срамно е", изригна мощно Румен Петков.

Думите му подкрепи и президентът на мотоциклетната федерация Богдан Николов, който бе лаконичен: "Нямам думи, министърът не знае къде се намира. Добре, че му остават няколко седмици на поста".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай