Роберто Баджо с уникално откровение пред Стоичков

Легендарният италианец още не преодолял загубата на финала в САЩ 94

Роберто Баджо с уникално откровение пред Стоичков | StandartNews.com

"Сънувах, че вкарвам победния гол във финала на мондиала през 1994 г.". Това любопитно признание направи Роберто Баджо в уникално интервю пред Христо Стоичков, излъчено в пилотния епизод на предаването "Код Спорт" по телевизия RING.

"Ще ти призная, че аз от малък живеех с тази мечта – да играя някога финал на световно срещу Бразилия. Не срещу Франция, Англия или Германия, а именно срещу Бразилия. Да, да! Само срещу Бразилия. Не знам защо, но точно за такъв финал съм си мечтал цял живот. Така че, когато елиминирахме твоята България на полуфинала, разбрах, че е дошъл дългоочакваният момент. Бях много щастлив, въпреки че не бяхме направили последната крачка."

"Сънувах този финал толкова пъти и в сънищата си именно аз вкарвах победния гол срещу бразилците… Но в реалността мачът приключи по възможно най-лошия начин за нас – загуба след дузпи. Животът винаги може да ти даде или да ти отнеме нещо от мечтите. Беше толкова силно разочарование, че даже до ден-днешен не съм го преодолял. Някаква смесица от яд и разочарование и днес продължава да ме мъчи", призна Баджо.

Той даде и своята прогноза за победител в Шампионската лига през този сезон.

"Парите не гарантират победата! Не е ли това добре за футбола в крайна сметка? Не можем автоматично да връчим трофея на някой от грандовете! Знаем колко високоволтово е напрежението и от колко фактори, освен парите, зависи крайния успех. И как само един пропуск във финала може да реши спора и да тежи много на сгрешилия. Така е, защото един цял сезон с инвестиции, с много вложен труд, с тежки тренировки и т.н. може да отиде на вятъра за секунди."

"Пари Сен Жермен" има своите шансове, но аз виждам по-голяма класа в тима на "Байерн" Мюнхен. Когато разполагаш с един невероятен Роберт Левандовски напред, е наистина голямо предимство."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай