Решено - отпада ли боксът като олимпийски спорт

Световната федерация ще работи за прозрачност и по-добра система на точкуване

Решено - отпада ли боксът като олимпийски спорт | StandartNews.com

Боксът остава олимпийски спорт и за Игрите в Париж през 2024 година, съобщи президентът на световната федерация (АИБА) Умар Кремльов.

Решение е взето на заседание на Изпълкома на Международния олимпийски комитет (МОК) днес в Лозана, като АИБА е получила и пътна карта с насоки за включване в програмата и за Олимпиадата в Лос Анджелис 2028, съобщи БНР.

 "Признателни сме за възможността, която беше дадена на бокса и на състезателите ни. Благодарни сме на МОК, че припознава прогреса, който постигнахме. Утвърждаването на ясна пътна карта също много ще ни помогне. Със сигурност има още какво да направим и оставаме напълно решени да изпълним критериите за реформи, посочени ни от МОК", коментира Кремльов. 

В последната година АИБА демонстрира решимостта си за промяна и взе редица мерки за стабилност, прозрачност и почтеност в бокса. Беше въведен нов начин за определяне на съдиите на отделните двубои, който беше успешно приложен на Световното първенство за мъже в Белград в края на септември и началото на октомври. АИБА също така е в процес на приемане на подобрена система за точкуване, която ще даде по-голяма прозрачност и обективност при определянето на резултатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай