Петър Стойчев: Поискаха ми Авиоотряд 28

Петър Стойчев: Поискаха ми Авиоотряд 28 | StandartNews.com

София. Петър Стойчев разкри куриозните претенции на някои федерации. Така например президентът на мотоциклетизма Богдан Николов поискал от спортния министър да му осигури Авиоотряд 28 за извозване на състезатели, което щяло да вдигне нивото на надпреварата му. Ясно е, че ведомството няма пари за подобни правителствени полети. За последните 6 години мотоциклетизмът е бил финансиран с 11 млн. лева. БФМ е подала заявка за 2,6 млн. 600 000 за плащане на таксите за домакинство вече са изплатени.

"Шефът на леката атлетика Добри Карамаринов пък не иска да си разпише договора, защото парите му били малко. Той не говори за спорт, а само за пари. Затворил е тоалетните на Националния стадион, за да ги ползва за складове, и хората няма къде да ходят по нужда", каза също Стойчев.

Контракти не са подписани още с федерациите по водна топка, ръгби и спортна стрелба. До края на седмицата предстои да се финализира договора с борбата. Проблемът там ще бъде решен като националните треньори ще се запишат в Националната спортна академия, за да придобият необходимата квалификация.

Голф турнирът на комплекса "Тракийски скали" в средата на май няма да бъде финансиран от министерството. "Исканата сума е непосилна за нас", обоснова се Стойчев. Бившият плувец обяви, че част от бюджета, предвиден за финансиране на домакинства, е била използван за изплащане на премиите на олимпийците от 2012 г.

"Сега аз трябва да намеря тези 2 милиона лева и да ги възстановя за същото перо", добави служебният министър. Той каза обаче, че с неговия екип са намерили пари, за да наградят призьорите и медалистите ни с успехи от началото на годината.

По скандала с ОСК ЦСКА Стойчев заяви, че ръководството на обединения клуб лъже и наемите за различните спортове в базата на 4-и километър не са увеличени, а напротив – дори са намалени драстично. "За всичко говоря с документи и стоя зад думите си. Няма да допусна да се шири невярна информация. Като добър стопанин изисквам всеки да си плаща задълженията. Не атакувам велик клуб като ЦСКА. Но не може проблеми трупани с години да ескалират сега и да се обвързват с предизборни кампании", обясни Стойчев.

А по повод обвиненията, че е гонил с охрана представители на "червения" клуб по борба той заяви. "Не ползвам такива приоми, а и не разполагам с подобни бойни единици", обясни Стойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай