Отнемат медалите на Фелпс заради реклама на чанти

Снимки в "Туитър" може да костват олимпийските отличия на плувеца

Отнемат медалите на Фелпс заради реклама на чанти | StandartNews.com

Вашингтон. Майкъл Фелпс влезе с гръм и трясък в модния бизнес, но това ще му излезе през носа. Куршума от Балтимор е заплашен да се прости с медалите си от Лондон (б.р. четири златни и два сребърни), които го направиха олимпиец №1 за всички времена. Причината за това е участието му рекламната кампания на френския моден гигант "Луи Вюитон" (б.р Louis Vuitton).

Американецът е нарушил правило №40 на МОК. То гласи, че участник в игрите няма право да участва в рекламна кампания извън Олимпиадата в периода от 18 юли до 15 август. В случая две снимки на Фелпс с чантите на легендарната марка са били публикувани на 13 август в "Туитър". От компанията веднага алармираха, че кадрите са били откраднати. Трябвало да излязат на 16 август в "Уолстрийт джърнал", както и стана. Адвокатите на Фелпс потвърдиха версията, но от МОК обявиха, че ще ровят до последно. Ако се докаже, че снимки са били откраднати, то Фелпс може да се отърве само с глоба, но в противен случай и шестте му медала ще бъдат отнени.

Самите рекламни снимки са доста пикатни за феновете на Майкъл. На едната той се задява с деветкратната олимпийска шампионка по гимнастика Лариса Латинина. На другата фотографката Ани Лейбовиц е уловила Фелпс във вана. До нея пък се намира и пътната чанта. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай