Община Варна дава 200 хил. лв. на "Спартак 1918"

Община Варна дава 200 хил. лв. на "Спартак 1918" | StandartNews.com

Варна. Община Варна да подпомогне с 200 000 лева закъсалия футболен клуб "Спартак 1918" решиха общинските съветници на заседанието си в сряда. Предложението за отпускане на средствата от местния бюджет беше внесено от групата СДС-ДА, чийто неформален лидер е Янко Станев, който е и представител на общината в УС на СК „Спартак" АД.

Целта е средствата да бъдат заложени в бюджета за следващата година. Междувременно стана ясно, че представителите на мажоритарния собственик "Инжстрой" в УС са подали оставки, за да може на тяхно място да влязат футболни експерти и ветерани.

Футболни страсти и реплики като за стадион прекратиха за кратко заседанието на местния парламент. В зала "Пленарна" се чуха обиди като "нещастник", "алчно мекере", "безхаберници", "престъпник" и "византиец". Пререканията бяха предизвикани от бившия футболист на "Спартак" Иван Петров, който беше и неформален лидер на февруарските протести.

Избухналият скандал накара председателя на Общинския съвет Иван Луков да прекрати заседанието за 10 минути. След почивката общинският Янко Станев обясни, че за "Спартак" някой ден ще се прави филм и той е е първият клуб у нас, издигнал антиксенофобски лозунги и лозунги срещу футболното хулиганство. От стадион на сгур в момента в комплекса има модерни игрища, терени и осветление,посочи Станев и допълни ,че от 3,127 млн. лв, активите са се повишили на 7,4 млн. лв.

"Това означава, че там се върши истинска работа", категоричен беше той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай