Обрат: И премиерът на Сърбия скочи на Джокович

Тенисистът разкри, че не се е самоизолирал веднага след позитивния тест

Обрат: И премиерът на Сърбия скочи на Джокович | StandartNews.com

Сръбският премиер Ана Бърнабич упрекна Новак Джокович заради нарушената карантина покрай положителния му тест за COVID-19.

Щабът на световния номер 1 твърди, че той е дал позитивен тест на 16 декември. Но на 17-ти, 18-ти и 22-ри Джокович е имал публични изяви в сръбската столица. На тях дори е сниман без предпазна маска на лицето.

В интервю за "Би Би Си" Ана Бърнабич поиска обяснение от Джокович:

"Ако Джокович е излизал навън с ясното съзнание, че има положителен PCR тест за коронавирус, това е чисто нарушение на правилата в Сърбия", каза Бърнабич.

"В тази ситуация се поставя въпроса за неговите публични изяви в този период. Документът, който бе предоставен пред съда, показва, че Джокович е бил с положителен тест на 16 декември. Само един ден след това, на 17 декември, той присъства на форум, организиран за младите тенисисти в Сърбия", припомня белградското издание "Данас", предава bTV.

"Ако Вие сте с положителен тест, тогава вие трябва да бъдете в изолация. Не знам кога точно е получил резултатите, кога ги е видял. При всички случаи има една "сива зона". Само Джокович може да отговори на този въпрос", каза Бърнабич.

Световният №1 в тениса вече публикува обръщение в социалните мрежи, в което разяснява именно тези въпроси. 

ВИЖ ОЩЕ: Джокович призна вина! Какви нарушения е допуснал

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай