Неочаквано! Решиха съдбата на Роналдо

Какво ще предприеме УЕФА

Неочаквано! Решиха съдбата на Роналдо | StandartNews.com

УЕФА планира да покани клубове от Саудитска Арабия, с уайлд кард като в тениса, на мачове от Шампионската лига. От есента на 2024 г. Шампионската лига ще се промени коренно.

Броят на отборите ще се увеличи от 32 на 36 и те вече няма да бъдат разделени на групи, а ще бъдат част от една серия, като всеки отбор ще играе в първата фаза на състезанието по осем мача (вместо 6, както досега) с осем различни съперника, четири домакински мача, четири гостувания.

А накрая ще се направи общо класиране в зависимост от натрупаните точки. Първите осем отбора ще се класират директно за елиминационната фаза, отборите на местата от 9-то до 24-то ще се изправят един срещу друг в плейоф. Подобни системи ще се прилагат и в Лига Европа и Лига на конференциите.

През последните шест месеца Саудитската професионална лига доведе в Рияд и Джеда световни звезди като Кристиано Роналдо, Марсело Брозович (и двамата в Ал-Наср), Карим Бензема, Н'Голо Канте (и двамата в Ал-Итихад), Сергей Милинкович-Савич, Калиду Кулибали, Рубен Невес (всички в Ал-Хилал) или Роберто Фирмино (в Ал-Ахли). През този период инвестициите в трансфери достигнаха почти един милиард евро. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай