МОК дари 500 000 евро за "Нотр Дам"

Искаме катедралата да бъде възстановена до игрите в Париж през 2024, заяви Томас Бах

МОК дари 500 000 евро за "Нотр Дам" | StandartNews.com

Международният олимпийски комитет (МОК) дари 500 000 евро за възстановяването на пострадала от пожар катедрала "Нотр Дам" в Париж. Така комитетът иска да подпомогне монументалната сграда, за да може тя да бъде възстановена навреме за Игрите във френската столица през 2024.

"Целта на завършване на реконструкцията навреме за Олимпийските игри в Париж през 2024 ще бъде допълнителна мотивация за всички нас“, заяви президентът на МОК Томас Бах в писмо до шефа на Игрите в Париж Тома Естанге.

„Цялото олимпийско движение и, в частност, Мок е изключително трогнато от мигновената връзка, която французите направиха между катедралата Нотр Дам и Олимпийските игри в Париж през 2024“, написа той в писмото. Естанге сподели, че олимпийското семейство е „искало да покаже своята солидарност към парижани и всички французи“.

Приносът на Международния олимпийски комитет се присъединява към даренията, достигнали 850 млн. евро, след като легендарната катедрала бе покосена от пожар в понеделник вечер. Нотр Дам е включена в маршрута на маратона и на колоезденето в олимпийската програма на Париж 2024.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай