Миризливи чорапи взривиха шаха

Скандалният Боби отказа да се събуе на турнир в Благоевград

Миризливи чорапи взривиха шаха | StandartNews.com

Голям скандал се разрази на шахматния турнир "Гранд Оупън Благоевград". Преди партиите в сряда в центъра на екшъна се оказа обичайният заподозрян - местният герой Боби Иванов. Младежът със спорна репутация категорично отказа да се подчини на ръководителите на надпреварата, които имаха съмнения, че използва непозволени средства, скрити в обувките му.

Иванов отказа да се събуе и загуби служебно партията си срещу американския милионер Максим Длуги. Съгласно регламента всеки шахматист е длъжен да се съобрази с решението на организаторите и може да бъде претърсен щателно.

"Всичко си има някакви граници. Аз все пак имам достойнство. Не може да се отнасят по този унизителен начин с мен. Те може да поискат следващия път да сваля и бельото, и чорапите си. Дори ми дадоха съвет - да отида за следващата партия с джапанки, но няма да стане", заяви за "Стандарт" Иванов.

Малко по-различни мотиви за отказа на Боби да се събуе пък изтъква Длуги пред руските медии. "Аз веднага свалих обувките си, но Иванов отказа категорично и заяви, че чорапите му миришат лошо", казва Максим и споделя, че още в началото на надпреварата забелязал странната походка на българина.

Заради участието на Боби турнирът в Благоевград е бойкотиран от почти целия наш шахматен елит. Събитието се провежда при изключителни мерки за сигурност, като в зала "22 септември" са монтирани специални устройства, заглушаващи радио, GSM и Wireless сигналите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай