Лионел Меси е №1 по пари при спортистите

Нападателят на Барса си докарал 127 млн. долара от 1 юни 2018-а до 1 юни 2019-а

Лионел Меси е №1 по пари при спортистите | StandartNews.com

Лионел Меси е най-високоплатеният спортист в света за 2018 година, според класацията на списание "Форбс". Нападателят на Барселона е изкарал през миналата година 127 милиона долара от заплата, рекламни договори и мърчавндайзинг. С тази сума той оглави за първи път подреждането на 100-те най-добре платени спортисти. На второ и трето място също са футболисти. Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо е припечелил 109 милиона долара. Звездата на Пари Сен Жермен Неймар е трети в подреждането със 105 милиона.

На четвърто място сред най-добре платените спортисти е мексиканският боксьор Канело Алварес, който е заработил 94 милиона долара, а пети е тенис легендата Роджър Федерер с 93.4 милиона. Първенството, което има най-много представители в класацията, е Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Цели 35 места в топ 100 на най-високоплатените се заемат от играчи в НБА.

Най-много от тях е изкарал крилото на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс, който е увеличил банковата си сметка с 89 милиона долара през 2018 г., което го поставя на осмото място в класацията на "Форбс".

Единствената жена в стотицата е Серина Уилямс. Американската тенисистка е 63-а в подреждането с приходи от 29,2 милиона долара, от които само 4,2 милиона са от наградни фондове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай