Мартин Петров: Бъдещето? Не знам и това е болката ми

Стилиян вече набляга на биричката, разкрива асът

Мартин Петров: Бъдещето? Не знам и това е болката ми  | StandartNews.com

София. Ето със съкращения интервюто на Мартин Петров за сайта на ЦСКА.

Марто, как върви подготовката, разполагате ли с всичко необходимо?
- Всичко, което е нужно за една подготовка, горе-долу е налице. Има някои неща, които може да са по-добре. Визирам най-вече терените, защото не са в много добро състояние. Въпреки това ние сме професионалисти и сме длъжни да се приспособяваме към всякакви условия. Знаем с какво разполага клубът и какво може да ни предостави, така че опитваме се да не обръщаме внимание на тези работи. Трябва да се съсредоточим изцяло върху работата си и смятам, че за момента се получава.
- Тичането идва ли в повече?
- Като на всяка подготовка тичането е доста. Бях позабравил какво е, защото в Англия се играе почти през цялата година и подготовката не включва толкова много бегови упражнения. Което е съвсем нормално, когато на сезон имаш повече от 40 мача. Благодарение на това тичане обаче се надявам да вляза в добра форма, тъй като лятото не проведох никаква подготовка.
- Ти лично как се чувстваш?
- Благодаря, добре! имам леки оплаквания. Пак казвам, натоварванията са доста тежки и е съвсем нормално да има болежки.
- Какво ви казва Стойчо, какво си говори с теб и с останалите по-опитни футболисти?
- Както той, така и ние се опитваме да помагаме на младите, да им даваме съвети. На тях тепърва им предстои още много тичане. А иначе бат'Стою си го знаем, по-голям мотиватор от него няма. Евала за това, той е истински "армеец". Знаете какво направи, как се върна, как ни върна и нас. Него няма какво да го коментираме.
- Какво е мнението ти за новите попълнения?
- От 4-5 тренировки и няколко тичания не можеш да кажеш нищо. Мачовете ще покажат. Дано се адаптират по най-бързия начин, ние им помагаме с каквото можем, надявам се да се чувстват като у дома и най-важното да помогнат на отбора.
- Появи се информация, че към теб има интерес от отбор от Висшата лига на Англия - "Сток". Каква е истината?
- и аз честно казано вчера (б.а. - онзи ден) прочетох тази информация в английските медии. Не знам за такъв интерес, аз съм съсредоточен върху подготовката си и да дам най-доброто, за да помогна на отбора в това трудно време. От там нататък какво ще стане не мога да кажа, нито искам да затварям врата, нито да отварям и да каза "да" или "не".
- Да разбираме, че Марк Хюз не ти е звънял?
- Не, не, не. Няма такова нещо.
- Какви са шансовете на ЦСКА в първенството?
- Според мен нито "Черноморец", нито "Славия" ще ни спрат за първата седмица", а там имаме шансове. Всичко зависи от нас. Както знаете ЦСКА винаги играе за победа, а целта ни е колко се може по-напред в класирането.
- Търсят ли те от Англия, говорят ли с теб журналисти, бивши съотборници?
- От клубовете, в които съм играл, поддържам връзка с някои хора. Журналисти също, но не ми звънят постоянно.
- Интересуват ли се от ЦСКА?
- По скоро се интересуват какво ме е накарало да се върна в България. Някои от тях питат защо точно ЦСКА, не знаеха, че оттук съм тръгнал. интересно им е как е у нас. Стремя се да им казвам само позитивни работи, за да може нашият футбол като цяло да привлича внимание и спонсори.
- Вдигнахме ли нивото с макар и епизодичните успехи на българските клубове в Европа?
- Мнението на обществеността като цяло е следното: не слабите отбори са напреднали, а водещите вече не са на онова ниво отпреди години. Но колкото повече хубави бази, терени има, толкова повече отбори ще се стремят наистина професионално да работят.
- Болката на привържениците на ЦСКА е злощастното отпадане от "Левски" за купата на България. Съжаляваш ли, че не можа да изпълниш дузпа срещу "вечния съперник"?
- Болката е голяма и я разбирам. Още повече тези привърженици, показаха невероятна обич и подкрепа в тежък за клуба момент. Дори, когато губехме или играехме лошо, те пак бяха с нас. искам да им кажа, че мен ме боли още повече, защото за съжаление в моята кариера от три мача с "Левски", имам две загуби, като броим тази с дузпите и един равен. Но остават още мачове до края на сезона срещу тях да играя, дай Боже, да изравня баланса. Пожелавам си го от все сърце, както и на феновете.
- Какво позитивно намираш след завръщането си в България и в частност ЦСКА?
- Посрещането, което ми направи клуба на "Българска армия", медийния интерес около мен, самият отзвук. Всичко това ме зареди с много позитивизъм. Няма да забравя и мачовете във Варна, в Пловдив, дори и в Сливен с "Нефтохимик". Поласкан съм как хората ме посрещаха с аплодисменти, когато влизах в игра.
- Мислил ли си с какво ще се занимаваш, след като приключиш с футбола?
- Честно казано това ми е най-голямата болка, защото още не съм се ориентирал. Вечер някой път трудно заспивам, мисля върху нещата, рано или късно трябва да взема някакво решение.
- Чуваш се редовно със Стилиян Петров, как е той?
- Обади се да ми честити рождения ден. Не съм му пресаташе или секретарка, за да обявявам какво се случва с него, но това, което чувам, е, че всичко върви по план. Започна да играе малко по малко футбол, лошото е, че след мачовете започна да набляга на биричката. има прекрасно семейство, позитивен е. Евала, всички трябва да взимат пример от него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай