Марешки чисти дългове на "Локо" (Пд)

Трябва закон за спонсорство, обяви бизнесменът

Марешки чисти дългове на "Локо" (Пд) | StandartNews.com

Пловдив. Веселин Марешки е започнал да чисти дълговете на "Локо" (Пд). Новият собственик извади платежно, с което е превел 1 млн. в касата на клуба, за да го вдигне на крака. Бизнесменът обаче разкри, че половината от тях са отишли за погасяването на задължения.

НАП веднага са прибрали 200 000. "Може да се каже, че освен "Локомотив" финансирам и държавата", усмихна се аптекарският бос. Той разкри, че клубът от "Лаута" е натрупал дългове за около 1 млн. лв. Освен това "черно-белите" обжалват глоба от 2 млн. лв., която е била наложена заради данъчни нарушения още от времето на Галя Топалова.

Марешки обяви, че не е поел "Локо" под натиск. "Никога не съм се подавал, дори и това да ми е струвало загуби. Единият от клубовете във Варна си има спонсор, другият е в лошо състояние, но не ме помоли за нищо. А от Пловдив дойде молба, Коко Динев ми се обади, като аз първоначално му отказах. По-късно обаче при среща с ръководството на отбора и с Бойко Борисов се убедих", заяви Марешки.

Спасителят на "Локо" (Пд) обяви, че държавата трябва да въведе закон за спонсорство. Чрез тях бизнесмените трябва да си стимулират да наливат пари в спорта. Същото трябва да важи и при подпомагането на здравни и образователни проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай