Магуайър: Помислих, че ме отвличат полицаи

Капитанът на Манчестър Юнайтед говори за първи път за скандала в Гърция

Магуайър: Помислих, че ме отвличат полицаи | StandartNews.com

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър говори публично за първи път, след като бе арестуван и осъден за хулиганство и насилие срещу полицаи на гръцкия остров Миконос миналата седмица. Бранителят споделя, че се е страхувал за живота си, когато органите на реда са го задържали, тъй като е мислел, че го отвличат.

Англичанинът разкрива, че скоро след това са го изхвърлили от минибус и са започнали да го ритат по краката, казвайки му, че това е краят на кариерата му. Магуайър допълва, че е опитал да избяга, докато е с белезници, тъй като е нямал идея кои са мъжете, тъй като не са се представили.

27-годишният играч се е почувствал ужасно и не е могъл да повярва, когато е чул присъдата „виновен“. Тя все пак е условна от 21 месеца и 10 дни престой зад решетките.

Централният бранител отрича да е удрял полицаите и твърди, че не дължи извинение.

„Не чувствам, че дължа извинение на някого. Извинение е нужно, когато си сторил нещо грешно. Не го пожелавам на никого. Очевидно е, че ситуацията постави един от най-големите клубове в света в трудно положение, така че съжалявам, че поставих феновете и клуба в това, но не съм извършил нищо нередно“, сигурен е той.

„Намирам се в ситуация, която можеше да се случи на всеки. Удряха ме многократно в краката. Бях в паника. Страх. Опасявах се за живота си“, продължава разказа си пред ВВС асът в отбраната на „червените дяволи“.

„Знам какво се случи онази вечер. Знам истината. Когато говоря за това се дразня, но това е така, защото ме кара да се чувствам малко гневен отвътре. Ще продължа напред. Достатъчно здрав съм психически“, откровен е Магуайър.

„Такава чест е да си капитан на Манчестър Юнайтед. Нещо, от което съм много горд. Огромна привилегия е да играеш за клуба, а какво остава да бъдеш с капитанската лента. Не е мое решение, но ще кажа, че клубът ми оказа голяма подкрепа от началото до края. Те бяха невероятни и им благодаря за това“, сподели още защитникът цитиран от Гонг.

Относно изваждането му от списъка на националния селекционер на Англия Гарет Саутгейт за мачовете срещу Исландия и Дания в Лигата на нациите, Хари проявява разбиране. 

„Обичам да играя за страната си. Физически и ментално съм готов. Разочарован съм, но разбира се, че разбирам“, завърши стълбът в защитата на Трите лъва. Почти сигурно той ще бъде върнат за следващите срещи от Лигата на нациите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай