Лудогорец отпадна от Лига Европа в достоен двубой

Лудогорец отпадна от Лига Европа в достоен двубой | StandartNews.com

Валенсия. Валенсия надви Лудогорец като домакин с минималното 1:0 в 1/8-финална среща-реванш от турнира Лига Европа. Така след общ резултат 4:0 за испанците футболистите на Стойчо Стоев напускат турнира, но могат да се гордеят с повече от достойно представяне във втория по сила турнир в Европа. Около 2000 българи бяха на стадион "Местая", за да подкрепят "орлите".

Разградчани имаха силен старт в срещата и можеха да открият резултата още в самото начало, когато в третата минута Мисиджан стреля от фаул, но нацели стената. В контраатака на скорост Мисиджан направи 2 опита да подаде към Безяк, който бе сам срещу Алвеш, но и при двата си опита сгреши. Опасност пред вратата на владо Стоянов имаше само минути по-късно, когато Фуего стреля с глава след центриране от корнер, но българският страж без проблем спаси. Най-любопитната ситуация за първото полувреме бе в даденото от рефера продължение - силен изстрел на Парехо от фаул за късмет на "орлите" се отби в напречната греда, топката тупна пред голлинията и мигновено изчистена в корнер.

Началото на втората част бе белязано от пропуск на испанците. Алкасер успя да преодолее отбраната на Лудогорец, Владо Стоянов закъсня с реакцията си в ситуацията, но го спаси неточният изстрел на нападателя, който профуча над напречната греда. Момчетата на Стойчо стоев имаха претенции за дузпа за игра с ръка на футболист на Валенсия, но гръцкият рефер Сидиропулос не сметна, че има нарушение. Прекрасен шпагат на Моци попречи на сигурно попадение във вратата на разградчани в 51-та минута, а само секунди по-късно при контраатака Мисиджан успя да се освободи по левия фланг и стреля от малък ъгъл, но Алвеш изчисти в корнер.

Чак в 59-та минута по-активните домакини успяха да реализират и първия гол в мача. След центриране на Картабия отляво Алкасер бе точен с глава. "Орлите" обаче продължиха да се борят и в 64-та минута дори можеха да изравнят на два пъти, Безяк и Александров обаче сгрешиха и при двете положения. Най-силната игра на българския тим дойде в последните минути на мача. Нямаше и следа от отчаяние, напротив играта се изостри. Сериозно положение пред вратата на Валенсия създаде Мисиджан, който се освободи на 5-6 метра пред голлинията на испанците, но не последва директен шут, а опит за финт, което се оказа ненужно забавяне и топката му бе отнета.

Българската публика не спря да подкрепя разградчани до края на срещата и въпреки загубата ги изпроводи със заслужени аплодисменти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай