"Лудогорец": Извиват ни ръцете

"Лудогорец": Извиват ни ръцете | StandartNews.com

Клубът на Домусчиев ще откаже концесията, ако условията останат същите

Футболният клуб "Лудогорец" няма да участва в процедурата за концесиониране на стадиона в Разград, ако кметството не промени условията по договора, който общинският съвет в лудогорския град трябва да гласува в понеделник. Това обявиха на нарочна пресконференция председателят на Съвета на директорите на дружеството Теменуга Газдова, президентът Александър Александров и изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

Хората на Кирил Домусчиев отказват да приемат искането на кмета доктор Валентин Василев, в следващите 35 години "Лудогорец" да плаща концесионна такса в размер на 0,5% от приходите на клуба. "Не можем да подпишем договор, в който са заложени мини. Подобно условие означава безкрайни спорове за пари и постъпления. Абсурдно е схващането на местната управа, която възприема градския стадион като източник на приходи, след като всички знаем, че във футбола парите идват не от съоръженията, а от играта на футболистите. Нашите играчи могат да привличат публика на всеки стадион. Планираните от нас 19 млн. инвестиции в модернизацията на разградския стадион са вложение не в полза на играчите, а на публиката и града", заяви шефът на директорския борд Теменуга Газдова.

Президентът Александър Александров обясни, че нему принадлежи идеята за проекта "Лудогорец", приета от собствениците братя Домусчиеви. "Можехме да развием отбор във всеки град в България, но аз съм от Разград и държах това да стане в моя град. В изминалите пет години клубът е вложил 4 млн. лева в модернизиране на стадиона, 1 млн. лв. са постъпили в общинския бюджет под формата на наеми и такси за услуги, генерирани от нашата дейност. 14млн. лв са данъците и осигурителните вноски, платени на държавата", припомниха от клубното ръководство.

"Ако проектът за концесионен договор не бъде променен, "Лудогорец" ще се изнесе от Разград", предупреди изпълнителният му директор Ангел Петричев. "Управата на клуба вече води разговори с други градове и е в състояние да организира домакинските си мачове на чужд терен. В Разград ще играе само "Б" отборът ни, на собственото игрище на клуба, а разградските фенове, въпреки икономическата криза ще трябва да отделят пари за път, за да гледат нашите мачове във Велико Търново, Търговище, Русе или някой друг град", предупредиха шефовете.

Пресконференцията на "Лудогорец" се проведе в препълнената с фенове и почитатели конферентна зала на трибуна "Моци" на градския стадион. Разгневени запалянковците обещаха в понеделник да обсадят залата на общинския съвет, за да принудят избраниците си да не гласуват решение, което ще пропъди отбора шампион от Разград. Трима общински съветници от Реформаторския блок дойдоха на събитието, за да подкрепят исканията на публиката. Един от най-младите общинари, 28-годишният Джипо Джипов обяви, че ще поиска от колегите си да внесат изменения в проекта за концесия, така че проектът "Лудогорец" да продължи да се развива в Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай