Левски Лукойл пак спечели Купата на България

"Сините" баскетболисти биха на финала Балкан с 86:78

Левски Лукойл пак спечели Купата на България | StandartNews.com

Баскетболистите на Левски Лукойл спечелиха за втора поредна година купата на България. Във финала в препълнената зала "Универсиада" в София момчетата на Константина Папазов се наложиха с 86:78 точки над шампиона Балкан.

По този начин "сините" взеха своеобразен реванш от съперника си за загубения финал в първенството през миналата година.

Срещата започна отлично за домакините, които вкараха първите седем точки. Авансът на Левски Лукойл продължи да расте и след кош на Христо Захариев той достигна 14 точки след малко повече от шест минути игра при 20:6.

В началото на втория период Балкан опита да отговори и след тройка на Марко Радонич гостите от Ботевград се доближиха на 5 точки изоставане при 18:23.

Тройка на Алекс Симеонов скъси преднината на "сините" на само 4 точки 3 минути и половина преди почивката, но до края на първите 20 минути Левски Лукойл не само задържа аванса си, но и го увеличи до 7 точки за 44:37.

Около тази разлика гравитираше и преднината на Левски Лукойл през почти цялата трета четвърт. В края и обаче "сините" успяха да я направят отново двуцефрина, главно заради серията необмислени нарушения на играчите на Балкан, което даде възможност за лесни точки в полза на домакините.

С кош на Дайшон Найт Балкан намали изоставането си до 65:71 малко по-малко от седем минути преди финалната сирена, но последваха нови силни минути за Левски Лукойл. Със зрелищна забивка с две ръце на центъра Зейн Ноулс столичани поведоха с 81:68 и това практически им подпечата победата.

Най-резултатен във финалния двубой бе Христо Захариев с 25 точки. Още 16 точки за победителите вкара Данило Тасич, с 12 приключи Венцислав Петков, а по 11 вкараха Чавдар Костов и Зейн Ноулс.

За Балкан Дайшон Найт реализира 19 точки, докато 15 добави Алекс Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай