Неделя,

Кунева: Ще бъда активен президент

A
A
A

София

Активен президент, който чува гласа на гражданското общество. Така ще работи при победа на президентските избори Меглена Кунева.

Бившият еврокомисар представи днес политическата си платформа за "Дондуков" 2.

В приоритетите на бившият еврокомисар като бъдещ президент са записани "справедлив правов ред, икономически просперитет и духовно и физическо здраве на нацията".

"Ще бъда активен президент и ще се ръководя в решенията си според мнението на гражданското общество. Ще предлагам на парламента национални референдуми. Ще работя с политическите партии, държавните институции и общините в конструктивен диалог. Искам да бъда президент с глас, който е подкрепен от гражданите, глас който изразява и доброто и притеснението на хората", посочи Кунева.

Дамата е издигната за президентския пост от инициативен комитет, а платформата й ще се публикува в сайта на кампанията. В нея всеки ще може да дава предложения в следващите 2 месеца.

Кунева подчерта още, че ще иницира сериозни дебати по темата АЕЦ "Белене", както и че ще сезира Констититуционния съд, ако са застрашени свободата и икономическата стабилност.

Надя Панкова

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички