Кошмар на Любо взриви Бундеслигата

Феликс Брих видя гол фантом, "Хофенхайм" иска преиграване

Кошмар на Любо взриви Бундеслигата | StandartNews.com

В уникален скандал се забърка съдията Феликс Брих на мача "Хофенхайм" - "Байер" (1:2) от Бундеслигата. Само преди седмица същият рефер вдигна кръвното на селекционера ни Любослав Пенев с двата червени картона в Ереван при загубата 0:1 от Армения, която на практика ни отряза пътя към Мондиал 2014.

Късно в петък същият съдия скандализира Германия с отсъжданията си. Върхът беше след почивката, в 70-ата мин, когато Брих призна гол за "Байер", след като Щефан Кислинг промуши топката през дупка в мрежата от външната страна. Реферът показа центъра, а футболистите изобщо не разбраха, че голът е нередовен, въпреки че нападателят се хвана за главата от яд, защото видя, че след удара му топката минава от външната страна на гредата. Това обаче не му попречи да се зарадва, след като Брих зачете гола. Макар и със закъснение, домакините показаха на съдията скъсаната мрежа, но той не промени решението си. Малко по-късно Брих се опита за компенсира, като даде спорна дузпа за "Хофенхайм", но Роберто Фирмино не вкара.

Гостите подадоха жалба срещу резултата с надеждата Германската футболна федерация да назначи преиграване.
"Нямаше никакви индикации, че това не е редовен гол. Имах малки съмнения, но реакцията на играчите беш категорична. Нямаше какво да ме накара да помисля, че голът е нередовен", коментира самият Брих.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай