ЦСКА пак без гол в Европа

Нулево равенство в Клуж, червените отново без гол до момента

ЦСКА пак без гол в Европа | StandartNews.com

Клуж и ЦСКА завършиха 0:0 в мач от груповата фаза на Лига Европа. Червените играха добре, искаха победата, но все още липсата на класа в атаката попречи отново да се вкара гол и да се вземат трите точки.

Първата опасност стана факт във втората минута, когато Перейра стреля много опасно, след като засече с глава центриране от фаул, но покрай дясната греда. ЦСКА отговори подобаващо в 5-ата минута. Тогава Кери центрира от корнер, Антов засече технично с пета, но Камора успя да изчисти пред голлинията.

В 12-ата минута Жеферсон допусна груба грешка, опитвайки да върне топката назад, но я подаде на Дебелюх, който се озова очи в очи с Бусато, но стражът на червените демонстрира отличен рефлекс и спаси.

Постепенно ЦСКА намали грешките в отбрана, затвори пространствата и започна да владее топката повече от своя противник

В 49-ата минута Санкаре подаде към Юга, който напредна и стреля мощно, затрудни Балградан, който изби , но Соу бе твърде далеч за да направи добавка в празната врата. 

През втората част "червените" станаха по-активни и понатиснаха съперника си. Румънците обаче бяха добре групилани в защита.

В 68-та минута отлична комбинация изведе Соу на чудесна позиция, но ударът му бе отклонен леко от защитник на Клуж. Тук ЦСКА пропусна много добра възможност да поведе.

ЦСКА продължи да бъде по-активен, но в атаката червените нямаха особени идеи. Затрудненията пред гола оставаха слабото място на отбора в мачовете от групата.

И пак Соу! Нов голям пропуск от отлична позиция пред вратата на румънците. Потвърждение за проблемите в атака.

Акрапович пусна в игра Енрике и Тиаго. В 84-та минута Кипчу бе изгонен за втори жълт картон за симулация за дузпа и Клуж остана с човек по-малко на терена. 

След това в последните минути ЦСКА притисна още повече домакините, имаше силни удари, положения, но отново не можа да стигне до попадение.

Така червените остават последни в групата с 2 точки и без отбелязан гол до момента. Клуж събра 5 точки и има още шансове за второ място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай