Китайките Десислава и Велислава ни готвят изненада в Пекин

Те ще обгрижват нашите спортисти на Олимпиадата

Китайките Десислава и Велислава ни готвят изненада в Пекин | StandartNews.com

Десет дни преди на 4 февруари официално да бъдат открити Зимните олимпийски игри в Пекин, стана ясно кои ще са очите и ушите на българската делегация там, съобщава Монитор..

Става въпрос за две момичета от Китай, които ще помагат на спортистите ни и официалните лица по време на олимпиадата. Девойките са студентки по български език в Пекинския университет за чужди езици.

За да улеснят своите приятели, те вече са си избрали и български имена - за нашата делегация Тао Уън ще е Десислава, а Уан Шуи - Велислава. Двете момичета признават защо са се борили за мястото на асистентки за българската делегация.

Те обясняват и как точно са били избрани. "За да бъдем доброволци, ние участвахме в интервюто на университета и организационния комитет на китайски и английски език. Съдържанието му беше много изчерпателно, включително знания и много различни умения, като справяне с неочаквани препятствия. След това преминахме присъствени лекции и трябва да завършим онлайн курсовете", разказват китайките.

Основното им задължение е по всякакъв начин да помагат на българската делегация в олимпийското село.

"Искаме да кажем на делегацията, че няма нужда да се притесняват, защото ние ще направим всичко по силите си, за да ги обслужим. Очакваме с нетърпение срещата с българските спортисти и им пожелаваме успехи", допълниха Тао Уън и Уан Шуи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай