И контузия не спря Ноле на US Open

Сърбинът надви с 3:0 сета Лондеро във втория кръг

И контузия не спря Ноле на US Open | StandartNews.com

Световният №1 и защитаващ титлата си от US Open Новак Джокович пребори болките в рамото и спечели с 6:4, 7:6(3), 6:1 срещу аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро в мач от втория кръг в Ню Йорк. Сърбинът, който получи специална медицинска помощ за болки в лявото рамо преди началото на срещата на "Артър Аш", беше под очевидно напрежение в първия сет. Той дори взе медицински таймаут при 4:3, но се завърна и затвори частта с 6:4. Поставеният под номер 1 в схемата Джокович получи отново помощ преди началото на втория сет, в който Лондеро стигна до два пробива и поведе с 3:0.
Джокович обаче не се предаде. Той спечели следващите пет гейма и остави само три разигравания за Лондеро в тайбрека, след което рамото бе отново третирано от лекарите. В третия сет сърбинът не се се затрудни особено и затвори мача с 6:1.

Следващият съперник на Джокович ще бъде или неговият сънародник Душан Лайович, или американецът Денис Кудла. Двамата не успяха да изиграят мача си от втория кръг снощи заради дъжда в Ню Йорк.

Роджър Федерер продължи да играе колебливо на откритото първенство на САЩ, но преодоля втория кръг. Той победи босненеца Дамир Джумхур с 3:6, 6:2, 6:3, 6:4, въпреки че допусна пробиви в първите си два сервис-гейма и изоставаше с 0:4 преди значителна част от публиката да се настани на седалките в "Артър Аш".

27-годишният Джумхур, 99-и в световната ранглиста, спечели първия сет благодарение на 17 непредизвикани грешки от швейцареца, който обаче се активизира в остатъка от мача. Федерер спаси разиграване за пробив в първия гейм на втория сет с форхенд на босненеца в мрежата, а сервисът на швейцареца се оказа твърде добър до края на мача. Той направи с 16 аса срещу само два за Джумхур и сложи край на двубоя след два часа и 23 минути. 

В следващия кръг Федерер ще срещне Даниел Еванс или Люка Пюй. Григор Димитров се класира за третия кръг без игра, заради контузия на Борна Чорич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай