А1 Group e технологичен партньор на стартовете на F1 в Австрия

Групата, част от която е и А1 България, ще бъде и спонсор на отбора BWT Racing Point F1 Team

А1 Group e технологичен партньор на стартовете на F1 в Австрия | StandartNews.com

Групата, част от която е и А1 България, ще бъде и спонсор на отбора BWT Racing Point F1 Team

А1 Group ще бъде спонсор на отбора на BWT Racing Point F1 Team и технологичен партньор на двата предстоящи старта на Formula 1 в Австрия на пистата Red Bull Ring в Шпилберг. Състезанията ще се проведат на 5 и 12 юли и са първите две след избухването на пандемията от COVID-19, която наложи прекъсването на шампионата.

По време на двата състезателни уикенда А1 ще осигурява свързаността както за медиите на място, така и за излъчването на състезанието. За целта компанията ще изгради медия център с 60 работни места и Wi-Fi мрежа до двете обособени позиции за фотографи по протежението на трасето, откъдето те ще могат да заснемат близки кадри с болидите.

За съжаление, заради продължаващата пандемия от опасния коронавирус, и двата кръга ще се проведат без публика, което прави телекомуникационното обезпечаване на събитията още по-важно. А1 ще се грижи за предаването на картината от пистата Red Bull Ring до централата на ORF – обществената телевизия на Австрия, която ще предава състезанията в страната и ще разпространява сигнала за международно излъчване. За тази цел ще бъдат осигурени две 10-гигабайтови трасета до Франкфурт и Париж. Компанията ще помага и на снимачните екипи като поддържа жичната и безжичната мрежа, и VoIP телефонията на хелипорта в Шпилберг.

А1 Group се ангажира и със спонсорство на един от отборите в надпреварата. Болидите на BWT Racing Point F1 Team ще добавят логото на телекомуникационната компания към цветовете си за двата старта в алпийската страна. Влизането на А1 Group в най-популярното автомобилно състезание е част от цялостната стратегия на групата за спонсориране на различни видове спорт. Изборът на стартовете в Австрия не е случаен, тъй като централата на телекомуникационната компания също е разположена в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай