Гръм! Къде пращат в Испания Юрген Клоп

Това обаче граничи с абсурда

Гръм! Къде пращат в Испания Юрген Клоп | StandartNews.com

Нов слух се завъртя около мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Твърди се, че той може да поеме Барселона през лятото, а президентът на каталунците Жоан Лапорта е твърдо уверен, че може да убеди германеца да предприеме решителната крачка.

За пореден път пикантният слух се завъртя в испанската преса, а сега авторът е екип на El Nacional. С днешна дата и най-романтичните фенове на каталунците едва ли обръщат много-много внимание на сензацията, но във футбола е доказано, че дим без огън няма. Иначе Ливърпул се радва на осем приказни години под ръководството на Юрген, който пристигна на "Анфийлд" през есента на 2015-а.

"Червените" бяха доста разклатени, но под негово ръководство спечелиха Висшата лига, Купата на Англия, Купата на лигата, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство на ФИФА. Само можем да гадаем още колко по-дълъг щеше да е този списък, ако Клоп не беше принуден да работи в конкуренция на Пеп Гуардиола и неговия Манчестър Сити.

"Гражданите" завоюваха пет от последните шест издания на Висшата лига, а Ливърпул често беше основният им конкурент. Само си спомнете онези 97 точки през 2018/19, които не стигнаха за първото място, а през 2021/22 92 пункта се оказаха недостатъчни.

Клоп, който имаше своите затруднения през миналия сезон, подписа нов договор през април миналата година, по силата на който се обвърза с клуба до лятото на 2026-а.

Източници на El Nacional обаче твърдят, че треньорът и Лапорта "постигат напредък в преговорите за изграждането на новия облик на Барселона", като двойката "често контактува", отбелязва webcafe.bg.

Точният цитат от публикацията е "периодичният контакт е налице за идването на Клоп още през лятото". С днешна дата треньорската смяна в Барса съвсем не е изключена, тъй като резултатите при Шави зациклиха.

Да не забравяме обаче, че има и друг слух - Юрген Клоп бил готов да удължи още договора си с Ливърпул, който изтича през 2026 година. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай