Гениален Нунес. Чудо за Ливърпул в последните минути

Мърсисайдци остават на върха

Гениален Нунес. Чудо за Ливърпул в последните минути | StandartNews.com

Чудо за Ливърпул в последните минути от двубоя с Нотингам Форест в 27-я кръг на Висшата лига направи звездата на терена Дарвин Нунес. В деветата минута на добавеното време той отбеляза виртуозен гол и осигури трите точки за мърсисайдци.

Двата отбора имаха шансове, като Ливърпул опитваше да владее повече топката и да контролира двубоя, но се стигна до голяма драма в самия край. С тази победа мърсисайдци остават на върха във Висшата лига, като имат четири точки аванс пред втория Манчестър Сити, макар и с мач повече, докато Нотингам остава 17-и с 24 пункта на сметката си, предаде gong.bg.

В 15-а минута Нотингам организира добра атака, а Йейтс намери Дивок Ориги, който опита далечен изстрел с десния крак, но не успя да уцели вратата, а топката профуча встрани от левия страничен стълб на Келехър.

Малко след това домакините осъществиха страхотна контраатака, а Антъни Еланга се измъкна зад противниковата защита и остана очи в очи с Келехър, след което опита удар, но стражът на Ливърпул блесна с феноменално спасяване с левия си крак.

В 24-а минута Робъртсън спаси наглед изгубена топка и я отклони към Боби Кларк, който демонстрира самочувствие и стреля в далечния ъгъл, но топката профуча над напречната греда. Две минути по-късно Конър Брадли получи на фланга и върна на точката на дузпата, а Боби Кларк стреля, но след блокирания удар Луис Диас бе най-съобразителен и бе на чиста позиция, но Мурийо реагира превъзходно, спасявайки сигурен гол.

Втората част започна добре за Ливърпул, а Брадли бе активен отдясно, като върна топката на дузпата, като Луис Диас се размина нея, но Робъртсън я връхлетя, за да бъде разочарован от прекрасна защитна реакция на съперников играч пред самата голлиния.

В 66-а минута Нотингам направи страхотна атака, а Авониуи се пребори страхотно, след което отклони към Тофоло, който намери на далечния край Еланга, а ударът на бившия играч на Манчестър Юнайтед бе много силен и премина на сантиметри от десния страничен стълб на Келехър.

Малко след това Мак Алистър отне чудесно в средата и намери Дарвин Нунес, който пусна пас към Коди Гакпо, но ударът на нидерландеца бе крайно незадоволитен и премина встрани от вратата на Нотингам. В 76-а минута Луис Диас и Алексис Мак Алистър направиха страхотно двойно подаване, като първият опита да стреля от границата на наказателното поле, но не успя да уцели рамката на вратата.

В първата минута на добавеното продължение от осем минути Луис Диас направи добър пробив и опита изстрел по диагонала, но след получилия се рикошет последва само корнер за мърсисайдци. В 95-а минута Ливърпул изпълни корнер, а Цимикас центрира към Дарвин Нунес, който стреля с глава на първа греда, но Селс блесна с уникално спасяване.

В 99-а минута Мак Алистър овладя избита топка и опита труден пас с левия крак, който попадна на главата на Дарвин Нунес, а уругваецът веднага отправи изстрел с глава от близко разстояние, като този път не остави шансове на Матц Селс - 1:0 за Ливърпул.

Това бе и всичко за този двубой, а мърсисайдци взеха трите точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай