Франция спечели финала в Берлин

"Петлите" ще играят на олимпиадата в Токио

Франция спечели финала в Берлин | StandartNews.com

Мъжкият национален отбор по волейбол на Франция е последният европейски отбор, който се класира за 32-те Летни олимпийски игри в Токио. "Петлите" разгромиха домакините от Германия с 3:0 (25:20, 25:20, 25:23) във финала на европейската олимпийска квалификация, игран тази вечер в пълната с над 6500 зрители "Макс Шмелинг Хале".

Французите са четвъртият европейски отбор, който ще играе на Игрите в японската столица след световния шампион Полша, настоящия олимпийски вицешампион Италия и Русия, които се класираха от междуконтиненталните квалификационни турнири през август миналата година.

"Петлите" ще играят на Олимпийски игри за 5-и път в своята история след Сеул'1988, Барселона'1992, Атина'2004 и Рио'2016 година. Германците от своя страна за последно участваха на олимпийския турнир в Лондон'2012. По време на квалификацията в Берлин французите записаха само една загуба. Те бяха надиграни с 3:2 гейма от българските национали. Момчетата на Силвано Пранди обаче не стигнаха до финала, защото в полуфинала загубиха с 1:3 от Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай