Двама национали подсилват лидера

Двама национали подсилват лидера | StandartNews.com

Занев идва заради рублата, Венци Христов сменя Буш

Двама национали почти сигурно ще подсилят ЦСКА до края на идната седмица. Става въпрос за левия бек Петър Занев и централния нападател Венци Христов. Българите са гласени за заместници на Тончи Кукоч и Серджиу Буш, чиито продажби са въпрос на часове. Хърватинът ще се озове в Украйна срещу 200-250 хиляди евро, докато "Палермо" е извадил 1 милион евро за румънския голаджия. Занев играе за руския "Амкар", но според запознати не е много доволен от положението там. Левият бек играе редовно, но тимът се бори да не изпадне. Освен това сривът на рублата намали драстично заплатите при "братушките", тъй като всички договори се подписват в местна валута.

Сагата с Венци Христов е на път да приключи, след като "Берое" ще изпусне нападателя без пари през лятото. От Стара Загора са се навили да дадат национала срещу солиден процент при трансфер в чужбина. Самият Венци иска в ЦСКА, но засега се проточват преговорите с мениджъра му Милен Георгиев.

Днес Александър Томов призна, че очаква още две попълнения, но не спомена имена. Според него продажби на титуляри са на дневен ред. ЦСКА обаче има и вараинт "Б" за бюджета, ако сделките не се осъществят.

Томов: Не даваха и 50 000 за Карата

Мениджъри са подвели Антон Карачанаков, заяви босът на ЦСКА Александър Томов, като цитира името на Лъчо Танев. Според главния акционер за крилото никога не е пристигала оферта дори за 50-100 хиляди евро. Томов наречи Карата страхотно момче и му полежа хубав трансфер зад граница. Но потвърди, че юристите на клуба са намерили основания да го съдят и той ги е подкрепил. Шефът припомни съдбата на Гъргоров и Косоко, които сега са безработни.

ЦСКА стъпва в 15 града

ЦСКА стъпва в 15 български града благодарение на новия си договор за екипировка с "Лото". Това обяви изпълнителният директор на "Спорт Депо" Красимир Цонов, чиято компания е и вносител на италианската марка. От лятото във всички магазини на фирмата ще има корнери с фланелки и всякакви сувенири на "червените". Цената на един екип ще е 59 лева.

Цонов я определи като евтина и се аргументира, че фланелка на "Лудогорец" се продава за 100 лв.

"Лото" ще облича без пари първия тим на ЦСКА, а от по-следващия сезон и школата. "Армейците" ще получават процент от продажбите. Изп. шеф на клуба Александър Тодоров съобщи, че през 2014 г. приходите от търговия са едва 150 000 лв. Благодарение на новия договор те ще скочат около 5 пъти.

Сърдечни проблеми прекратиха

кариерата на Митя Морац. Словенецът игра за родните ЦСКА и "Славия". Морац в момента е футболист на виетнамския "Хоанг Ан Джа Лай".

Бранителят подписа договор с азиатците, които не бяха открил сърдечните проблеми на футболиста преди да го привлекат. 31-годишният футболист обаче бе подложен на тестове, които му откриха заболявания и най-вероятно той ще прекрати кариерата си. Морац записа едва два мача за ЦСКА и 10 за "Славия".

Сагата "Мерсин" приключва

до 5-6 дни, обявиха от ЦСКА. Турците са били на 5 януари у нас в опит да разсрочат отново борча от 660 000 евро за Спас Делев. "Червените" обачеса останали непреклонни. Така комшиите са изплатили на няколко транша дължимото. Според запознати остават не повече от 60 000 евро. С поучените пари ЦСКА вече даде две заплати на първия отбор.

Няма преборване с незаконната

търговия на футболни фланелки в София, призна шефът на "Спорт Депо" Красимир Цонов. В провинцията шефовете на магазини успяват да се справят с продавачите на ментета, тъй като градовете са по-малки. В столицата обаче няма оправия. Цонов е сигурен, че феновете на ЦСКА ще предпочетат качеството на "Лото" пред евтините ментета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай