Дойде ред на Реал (М) - Барса

Max Sport ще излъчи Ел Класико от 22,00 ч по Max Sport4

Дойде ред на Реал (М) - Барса | StandartNews.com

Дойде ред на 180-ото дерби Реал Мадрид - Барселона. Ел Класико е довечера от 22,00 ч на "Сатняго Бернабеу". Двубоят е от 26-ия кръг на Ла Лига. Домакините се намират в кошмарен период, след като в последните 2 шампионатни срещи спечелиха едва точка (2:2 у дома със Селта и поражение с 0:1 като гост на Леванте), а миналата сряда допуснаха обрат срещу Манчестър Сити в първия 1/8-финал от Шампионската лига наред Мадрид, където освен всичко друго останаха без капитана си Серхио Рамос, който ще пропусне реванша заради директен червен картон. Гостите от своя страна имаха ден повече почивка, след като във вторник вечер си тръгнаха от Италия с гол на чужд терен при 1:1 с Наполи, а в Ла лига са в серия от 4 последователни победи (2:1 срещу Леванте, 3:2 с Бетис, 2:1 над Хетафе и 5:0 срещу Бетис). В лагера на "каталунците" трайно контузени остават Луис Суарес и Усман Дембеле, както и Сержи Роберто, но техният заместник Мартин Брайтуайт ще е на линия. Добрата новина е свързана със завръщането на левия бранител Жорди Алба, който евентуално може да се появи в игра.

Зинедин Зидан ще е без дълготрайно контузения Марко Асенсио и Еден Азар, който е твърде вероятно да не се завърне до края на кампанията.

Първата схватка през декември приключи с нулево равенство за първи път от над 17 години. Двата колоса са си разменили по 72 успеха при 35 ремита.

Барселона е на първо място с 2 точки преднина и само победа ще върне Реал отново начело в таблицата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай