Домусчиев спасява старта в "А" група

Домусчиев спасява старта в "А" група | StandartNews.com

Не монополизирам футбола, отсича босът на "Лудогорец"

"А" група, която тъне в мизерия, ще стартира пролетта и благодарение парите на Кирил Домусчиев. Част от клубовете са помолили собственика на "Футбол Про Медия" да плати предварително за телевизионните права, твърди Sportal.bg. Бизнесменът се е съгласил да даде свои лични средства в заем на "Футбол Про Медия". В понеделник или вторник парите от транша ще бъдат преведени в БФС, а скоро след това и по сметките на отборите. Компанията пък ще вземе парите си след средата на февруари, когато телевизията, излъчваща родното първенство, ще се разплати с фирмата. По този начин клубовете ще бъдат улеснени финансово в организацията на зимните лагери и изчистването на заплати към служители.
Както стана ясно вече, от 2016 година фирмата "Футбол про медиа", собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, ще налее в "А" група точно 30 милиона лева.

"Не се опитвам да монополизирам българския футбол. По-скоро се старая да въведа успешен бизнес и спортен модел в "Лудогорец", сподели пред "Радио К2", Кирил Домусчиев, "За монополизиране няма как да се говори, тъй като средствата от телевизионните права отиват в касата на БФС и се разпределят между клубовете. За "Лудогорец" е важно в България да има силно първенство и конкурентоспособни отбори. Ние ще се постараем да осигурим това".

Целта пред "Лудогорец" остава шампионска титла. "Осигурили сме им абсолютно всичко необходимо, правят подготовки в Турция и Испания, ще играят срещу силни отбори, всичко е на високо професионално ниво, оттук нататък трябва малко и късмет", завърши Кирил Домусчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай