Диксън: Сделка ще има, но трябва търпение

Това каза британецът на пресконференция на Левски

Диксън: Сделка ще има, но трябва търпение | StandartNews.com

Най-накрая бизнесменът Джоузеф Диксън говори за намеренията си да стане собственик на Левски. Днес англичанинът даде пресконференция.

Ето какво каза 31-годишният мъж пред журналистите:

"Знам, че има особен интерес към ситуацията. Искам да успокоя опасенията на тази пресконференция.

Идеята е да инвестираме средства в нов стадион и търговски център. Гледам на инвестицията като дългосрочна и клубът сам да се издържа. Дали аз ще съм собственик, или не - трябва това да стане. Не представлявам никого.

Имал съм успешни проекти в САЩ. Партньори са готови да ме подкрепят в тази инвестиция. Трябва Левски да се самоиздържа. Клубът има предоставена банкова документация, за да се придвижим напред. Никой не дава така 250 милиона.

В момента всичко е готово. Остават формалности. Това казват адвокатите ми. Акциите ще бъдат на името на българско дружество. Ще бъдат контролирани от моя фирма в САЩ. Господин Сираков ще остане президент на клуба.

Станимир Стоилов е наш първи избор за треньор, сега преговаряме с него. Знаем какво е постигнал тук. Имаме нужда от нещо добро. Започваме активно с плановете за проекта за нов стадион.

Занимавам се с футбол. Всички знаете, че имах доста неуспешна кариера на терена. Има частни и обществени банки, с които започваш да трупаш опит. Има доста различни участници. Обикновено работя с различна имена. Натрупваме опит и доверие. Получават се добри инвестиции

Благо Георгиев ми каза, че Левски е най-големият клуб в България, с най-много фенове

Футболният клуб има доказателства за средствата, които ще бъдат инвестирани. Но няма да разкрия всички имена на моите партньори. Не искам да рискувам и да разваля отношенията с моите колеги.

Благо го познавам от доста време. Той ми подаде ръка тук. Много е важна историята на Левски. Благо е родолюб и се грижи за имиджа на България. Той ще играе важна роля в бъдещето на Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай