Бойко даде чек за 500 хил. на баскета във Варна

Бойко даде чек за 500 хил. на баскета във Варна | StandartNews.com

Варна. Премиерът Бойко Борисов връчи чек от 500 хил. лева на заместник-председателя на УС на баскетболен клуб "Черно море", който от днес се казва "Черно море-Порт Варна", Симеон Варчев. 

Точно преди година той устроил капан на премиера и му се оплакал, че баскетбола - емблема за морската столица, умира. Само за един ден премиерът пратил транспортния министър Ивайло Московски да преговаря с ръководството на пристанище Варна ЕАД да стане спонсор на закъсалия тим. 

Пристанище Варна е със 72% по-голяма печалба тази година, мотивира решението си Бойко Борисов. 

На церемонията пред Двореца на културата и спорта днес дойде и великият Йордан Йовчев, който преди дни се върна от Олимпиадата. В Лондон той и Борисов уговорили държавата да прати 374 хил. лв. по сметката на Българската федерация по гимнастика, а парите ще отидат за лекоатлетическите спортове във Варна. С тях за 40 дни ще бъдат закупени най-модерни уреди за децата. 

Йордан Йовчев връчи плакет на премиера с надпис "Бойко Борисов е № 1". Баскетболистите също се отблагодариха на премиера с екип с първи номер. 

Министерството на вътрешните работи подпомага много от големите спортисти на България. Това каза във Варна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който също присъства на представянето на новия спонсор на баскетболистите. Цветанов изрази надежда, че в бъдеще големите спортисти ще продължат да прославят името на страната. Във връзка с развитието на варненския спорт министър Цветан Цветанов посочи, че без аматьорски спорт няма как да бъде развиван професионалният. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай