"Ботев" разгроми "Локо" (Сф.)

"Ботев" разгроми "Локо" (Сф.) | StandartNews.com

Пловдив. Отборът на "Ботев" (Пв.) записа победа при визитата си на "Локомотив"- София. На стадиона в "Надежда" гостите от Пловдив се наложиха с 2:1.

Столичните железничари играха  в двубой на собствения си стадион  за първи път от три години насам. Стадионът в "Надежда" получи лиценз едва преди няколко дни.

Полицията спаси от линч Александър Александров. Спортният директор на "Ботев" на няколко пъти влезе в пререкания с феновете на "Локо" (СФ) при победата на "канарчетата" с 2:1 в "Надежда". Накрая запалянковците тръгнаха да го бият и се наложи униформени да стоят до Кривия.

Ветеранът Иван Цветков попари еуфорията на "червено-черните" при завръщането им на клубния стадион в 74-ата минута. Преди това Станислав Костов откри за гостите в 8-ата минута, а Крум Бибишков изравни в 70-ата.

След срещата Станимир Стоилов атакува съдията Георги Йорданов. "За пръв път си позволявам подобно нещо. Не знам обаче до кога родните съдии ще търпят играта с лакти. Половината ми играчи имат рани по лицето си", проплака Мъри. Другата атракция на трибуните бе Стойчо Младенов, който гледа мача в компанията на сина си Александър, Анатоли Нанков и Стойне Манолов.

Събирам играчите и отиваме в залата, за да тренираме балет, отсече изпълнителният директор на "Локо" Георги Марков. "След като Станимир Стоилов иска така, ще станем балетна трупа. Все пак си мисля, че това е мъжки спорт и единоборствата са част от играта", каза още Марков по адрес на бившия си съотборник и треньор в "Левски". "Не съм статистик, за да знам колко точки ни трябвам. Но нека са 12, щом така казвате", обяви треньорът на "Локо" Емил Велев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай