Боровец приема първия плажен волейбол в планината

Боровец приема първия плажен волейбол в планината | StandartNews.com

Боровец. За първи път в България се организира турнир по плажен волейбол в планината. Събитието ще бъде този уикенд в Боровец и ще включва обучителен лагер за деца, турнир и демонстративни шоу срещи.

Това е единственият зимен център у нас, който разполага и с игрище за плажни спортове. Със задължителните размери 22 на 11 метра, пясъчният корт предлага на всички желаещи, любители и професионалисти да практикуват както плажен волейбол, така още плажен футбол и плажен тенис. Съоръжението е срещу централния вход на хотел „Рила" и от началото на летния сезон се използва безплатно от всички туристи на Боровец.

На 10 и 11 август ще проведе уикенд „Плажен волейбол в планината". В рамките на два дни всички гости на курорта ще могат да се включат в събитието, което отново ще бъде при вход свободен. В събота (10 август) от 09.00 сутринта на корта ще има академия за деца. Елитната ни състезателка Ева Чолакова заедно със специализирания си екип от „Sofia Beach Volleyball Academy", ще направят обучителни курсове и тренировки по плажен волейбол за малчуганите в различни възрастови групи. В кампа могат да се включат всички желаещи, които в съботния ден са на Боровец. Целта на обучението от професионалисти е всички да научат правилата на този спорт, отделни технически елементи, похвати и да направят първи стъпки в този красив летен спорт. Само в този наш планински курорт се предлага тази прекрасна възможност - малки и големи да се докоснат до плажния волейбол, до професионалистите и ценните им съвети на пясъчния корт.

Неделя (11 август) е денят на шоуто и демонстративните мачове. Един срещу друг ще се изправят в турнир представители на хотелите на територията на комплекса, които ще определят най-добрите на Боровец в плажния волейбол. Спортни журналисти срещу ВИП личности също ще премерят сили помежду си, като победителят ще играе срещу шампиона на хотелите.

На 10 и 11 август ще бъде един незабравим уикенд за всички, които ще посетят Боровец и ще се заредят с адреналин ,настроение и емоция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай