Бомба от Наско Сираков! Човек на Путин с оферта към "Левски"

Обяви скандален апетит за трансфер

Бомба от Наско Сираков! Човек на Путин с оферта към "Левски" | StandartNews.com

"Имахме оферта за Хосе Кордоба за 2,5 млн. евро от руски клуб. Собственикът на този клуб е човек от близкия кръг на Владимир Путин. Нямахме абсолютно никаква гаранция, че парите можем да си ги получим. Коментирахме този въпрос в НАП и на тях им настръхнаха косите". Бомбата хвърли в ефира на БНТ мажоритарният собственик на футболния Левски - Наско Сираков. Както е известно, покрай "синия" клуб се разрази трансферен спор.

"Няма причина да ни бъде отказан лиценз. Проведохме ползотворни срещи с ръководството на НАП. Единственият проблем на Левски е НАП. Платиха се над 4 млн. лева лицензионни задължения. Левски има 18 мн. лева оборот за миналата година. Това със сигурност е най-живият клуб в България, благодарение на генералния спонсор и феновете", заяви още Сираков.

Бившият футболен национал разкри, че недоволството на изпълнителният директор Ивайло Ивков се дължи на факта, че той ще разполага с по-малко средства за работа. "Има интерес към акциите. Нормално е Ивайло Ивков да не е щастлив, защото в един момент ще разполага с по-малко средства. Винаги могат да настъпят промени в ръководството на клуба. Нямам личностни различия с Ивайло Ивков. Мислим еднакво по много въпроси. Предпочитам хората, които работят с мен да гледат в посоката, в която гледам и аз. Аз гледам в доброто на Левски. Вероятно Иво също гледа в тази посока", добави той.

Наско Сираков коментира и провалената сделка с Юнайтед Груп. "Юнайтед Груп също проведе няколко срещи с НАП и те бяха спокойни. Сега сме решили, че това е най-бързият начин да влязат пари в клуба. Юнайтед Груп е изключително голяма компания, за да ги обсъждам и обвинявам. Те похарчиха сериозни суми за този прословут одит, който се правеше. Не съм се съмнявал в желанието им да придобият контролния пакет акции", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай