Битката за Мадрид Реал-Атлетико по MAX Sport през уикенда

Битката за Мадрид между Реал и Атлетико и класическото дерби Аякс-ПСВ в ефира на MAX Sport през уикенда

Битката за Мадрид Реал-Атлетико по MAX Sport през уикенда | StandartNews.com

Уикендът по спортните канали на А1 обещава много емоции и зрелища за футболните фенове с няколко класически дербита от Испания, Италия и Холандия.

С най-голям интерес се очаква сблъсъкът между мадридските съперници Реал и Атлетико, част от програмата на XXII кръг на Ла Лига. Мачът на „Сантяго Бернабеу“ е с начален час 17:00 в събота и ще се излъчва пряко по MAX Sport 4. Домакините влизат в дербито с приповдигнато настроение, след като отвориха аванс от 3 точки пред Барселона в челото на класирането. „Дюшекчиите“ пък не правят най-силния си сезон досега и са едва на пета позиция на цели 10 точки от „белите“.

Реал и Атлетико вече се срещнаха на два пъти през сезона, като и двата двубоя – за първенството и финала за Суперкупата, завършиха 0:0 в редовното време.

В късния неделен следобед е време за голямото дерби на холандския футбол между Аякс и ПСВ. Домакините от Амстердам имат аванс от 3 точки на върха на класирането в Ередивизи пред АЗ Алкмаар, докато гостите от Айндховен са едва на пета позиция с 11 точки изоставане от Аякс. Въпреки различните позиции, дербито между двата гранда винаги е непредсказуемо и много резултатно. Двубоят ще се излъчи в неделя от 17:45 часа пряко по MAX Sport 1.

Фаворитите за титлата Ювентус, Интер и Лацио загубиха точки в последните си двубои и заплетоха още повече възела в челото на Серия А. Трите отбора са събрани в рамките на едва 5 точки, като римският клуб дори има и мач по-малко от съперниците си. В неделя и трите тима ще изиграят своите срещи от XXII кръг, като те ще се излъчат пряко по MAX Sport 3.

Програмата на 2 февруари се открива в 13:30 часа с домакинството на Ювентус срещу Фиорентина. От 16:00 часа Лацио има наглед лесната задача да добави нови три точки в актива си от мача на „Олимпико“ срещу СПАЛ, докато в късния двубой Интер гостува на коравия тим на Удинезе на „Стадио Фриули“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай