Битката до финала. Защо това е шансът на Англия

Програмата е много добра за британците, но ако има отпускане...

Битката до финала. Защо това е шансът на Англия | StandartNews.com

След изиграването и на последните две срещи от 1/8-финалната фаза на Евро 2020, вече са ясни имената на осемте отбора, които остават в битката за трофея, както и двойките, които се оформиха на 1/4-финалите. 

Сега мнозина се надпреварват да коментират, че това е моментът Англия да грабне трофея.

Изненадата Швейцария ще има нов тежък съперник в лицето на друг от фаворитите - Испания. Срещата е на 2 юли в Санкт Петербург.

Два от смятаните за аутсайдери пък застават един срещу друг. Става въпрос за Чехия и Дания, които ще се борят за място на 1/2-финала на 3 юли в Баку.

Последният четвъртфинал пък противопоставя Украйна и Англия. За пръв път “Трите лъва” няма да играят на “Уембли”, като срещата е на 3 юли в Рим.

Победителят от тази двойка отива на полуфинал срещу Дания или Чехия.Това е потокът на англичаните. 

В другия се сблъскват суперсили като Италия и Испания, както и много коравият състав на Швейцария. А и нещо много важно - скритият фаворит Белгия, който се изправя срещу италианците в дербито на четвъртфиналите..

Това обаче е много подвеждащо, защото на първенството ясно се видя, че минимално отпускане може да бъде наказано. Не се знае какво щеше да стане, ако не бе много спорно отмененият гол на Австрия срещу Италия...

Факт е, че от 1966 година Англия не е печелила нищо като национален отбор. Да, иска им се на всички в Кралството, както и на доста техни фенове по света.

Трябва обаче да се бориш и да си го вземеш. Два дни почивка и след това никой не знае още какви чудеса ни чакат.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай