Битка на Титаните. Размазахме Гибралтар!

Националите ни спечелиха мача от Лига на нациите с 5:1.

Битка на Титаните. Размазахме Гибралтар! | StandartNews.com

Няма шега!

Българският национален отбор по футбол най-после зарадва феновете си. След две равенства и една загуба досега, "лъвовете" спечелиха срещу несериозния съперник от Гибралтар с 5:1. Именно гостите обаче бяха тези, които ни направиха равен в мача в Гибралтар в турнира Лига на нациите..

Мачът беше и официален дебют на новия треньор Младен Кръстаич. И очевидно му тръгна добре на терена в Разград..

"Трикольорите" поведоха в резултата с настъпването на 22-ата минута. Филип Кръстев изпълни ъглов удар, при който Валентин Антов се освободи от персоналния си пазач и с глава не остави шансове на Колинг за 1:0.

Но нашите почти веднага допуснаха изравняването. Това стана при последвалия корнер, след който капитанът Рой Чиполина мощно с глава насочи в нашата мрежа.

Все пак,  българският национален тим бързо намери път към втория гол в Разград.

След асистенция на Илиян Стефанов, Кирил Десподов от десетина метра стреля неспасяемо в мрежата на гостите.

В 51-та минута - 3:1 за България! Това стана след мощен шут на  Радослав Кирилов Играта на нашите тръгна на по-високи обороти след почивката и дойде и четвъртият гол.

Негов автор стана младият играч на Левски Илиян Стефанов който три минути по-късно отбеляза с глава. 

Вкарахме и пети гол! Той бе дело на Марин Петков в 81-та минута. 

Ние нямаме шанс за класиране на Евро 24 през този турнир, но добри резултати до края на мачовете в групата ни поне могат да ни осигурят по-малко тежка квалификационна група за класиране на европейското първенство.

Така, след този мач оставаме на третото място с 6 точки, една по-малко от втория  Северна Македония, с когото предстои да играем. Водач е Грузия с 13 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай