БГ състезател по мотокрос загина в състезание

Добромир Добрев пада злополучно и чупи шиен прешлен

БГ състезател по мотокрос загина в състезание | StandartNews.com

22-годишният състезател по мотокрос Добромир Добрев загина трагично по време на източноевропейския шампионат, който се проведе в град Зернещи, Румъния.  По време на третия етап от шампионата българинът пада тежко, чупи шиен прешлен и загива.

Гонката в класа на Добрев започва в 15 ч. местно време при високи температури. Сухото време довело до вдигане на прашни облаци по трасето. Без да води борба за позиции с намиращи се в близост състезатели, в заключителния етап на състезанието, Добрев губи контрол върху мотора си в прашен участък и пада злополучно.

Членът на журито Николета Олариу заявява, цитирана от Pro-Bike.ro, че Добрев се движел в средата на трасето, но не успял да набере достатъчно височина при един от скоковете, което довело до неточно приземяване на задна гума и тежкото падане. Шефът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов съобщи пред БНР, че Добрев е паднал на главата си и е счупил щийни прешлени.

Състезателното трасе в Зарнещи е частна собственост, но подлежи на контрол и одобрение от съответните национални и международни органи. Пистата приема национални и международни състезания от 2004 г. насам.

Надпреварата, включваща 120 участници от цяла Европа, е била прекратена след инцидента.

На 22 години, Добромир Добрев бе сред най-добрите български състезатели по мотокрос. През 2007 година става републикански шампион в клас МХ Джуниър 125 сс. Следват поредица от успешни представяния в републиканския и балканския, шампионат. През 2012 г. Младият талант на „Моторейсинг Симитли" спечели среброто в Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм. Добрев се състезава в класа МХ 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай