БФСки проведе годишното си отчетно събрание

БФСки проведе годишното си отчетно събрание | StandartNews.com

София. Българска федерация по ски (БФСки) проведе днес своето годишно отчетно събрание. Участие в него взеха председателят на БФСКи Цеко Минев, неговия заместник Георги Бобев, генералния секретар Пепа Мицева и 21 от клубовете членове на федерацията. По време на събранието бе направен отчет за 2013-а година и зимната олимпиада в Сочи.

Членовете на събранието отчетоха, че решаващо за зимните спортове като цяло и тяхното бъдещо развитие е състоянието на ски клубовете и състезателите, които създават. Ски клубовете реагираха много остро на липсата на прозрачна процедура и намаляване на годишните средства за клубовете, като цяло в резултат на новата методика на Министерството на младежта и спорта (ММС).

Представителите на всички клубове призоваха за спешна среща с ММС, както и за организиране на отделен форум за дискусия по проблемите на ски спорта и най-вече състоянието на ски клубовете и ски центровете.

Приета бе бюджетна рамка за 2014-а година в размер около 2,8 млн. лв, но с уговорката, че все още БФСки няма сключен договор за финансиране от ММС след зимните олимпийски игри в Сочи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай